Dialogkurs modul 1 - om hva god dialog er, og hva den gjør med oss.

Om Kurset

Ønsker du å bli bedre på dialog?
Bli med på dialogkurs med Ingun, filosof og pedagog med spesialkompetanse i dialogisk praksis.

Øvelse i dialog kan gi deg bedre og mer givende relasjoner. Samtidig kan mer dialog i samfunnet bidra til større forståelse og fellesskap. Med dialogkunst vil vi motvirke konflikt og polarisering, konsensuskultur, utenforskap og intellektuell latskap.

Modul 1: Om hva god dialog er, og hva det gjør med oss

  • Dialogteori med livsnære og praktiske eksempler​
  • Øvelser som skaper bevissthet om hva det vil si å være en god lytter og god samtalepartner​
  • Om fallgruver i kommunikasjon og hvordan vi kan unngå dem​.

Kurset er modul 1 av en kursrekke på fire moduler. Fokus i timene vil variere, og dreie seg om alt fra dialog i vennskap og parforhold til demokratiske samtaler og konfliktløsning. Det felles underliggende temaet er kunsten å skape rom for - og spre - god dialog. Hver modul varer i to timer og det er plass til 15 deltagere på kurset. Kurset bygger på dialogteori, filosofi og eksistensiell psykologi, men det er først og fremst et praktisk kurs. Du vil delta i enkle øvelser og inviteres til å reflektere rundt erfaringer du gjør deg både i og utenfor kurset. Målet med kurset er at du skal utvikle deg som dialogpartner, bli tryggere på deg selv i møte med andre og bli inspirert til å sette i gang dialogiske prosesser. Dialogkunst er en ettertraktet egenskap i dagens arbeidsliv.

Deg som brenner for å gjøre en forskjell, undrer deg over frihet og relasjoner og gjerne vil jobbe med din egen selvrefleksjon i samspill med andre og deg som planlegger å jobbe med mennesker på alle mulige vis, og som gjerne vil få noe nyttig på CV-en.

Det er plass til 15 kursdeltagere og vi praktiserer "førstemann til mølla" prinsippet. Påmeldingen er bindende. Dette er både for at du skal få fullt utbytte av kurset men også av hensyn til de andre deltakerne og de som står på venteliste. Merk deg derfor dato for avlysning i bekreftelsen du mottar ved påmelding. Har du spørsmål, ta direkte kontakt med Har du spørsmål, ta kontakt på birgitte@human.no eller Ingun.Andersen@human.no Du kan også ta kontakt på tlf. 22853300 (tast 2), eller epost kurspamelding.siohelse@sio.no

Studenthumanist i Oslo, Birgitte Fredriksen, og Ingun Steen Andersen, filosofisk praktiker, seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund og veileder ved HL-senteret og

Påmeldingsfrist

03.03.2023

Kurssted

SiO Helse, Blindern - Kristian Ottosens Hus

Problemveien 9

0313

Se adressen i Google Maps

Tidspunkt:

06.03.2023 16:00-18:00

Last ned til kalender

Pris:

Gratis

Tilgjengelige plasser:

Ja

*Påkrevde felter

Påmelding